Monday, September 30, 2013

cute relationship

Dear IK readers,

Thank you for the support. Please pray harder for the spirit of writing okay hahahaaa... I will try my best to write the chapters... slowly but surely :)

___________________________

OK tukar topik.
Because I want to tell you a story about a cute friendship.
The friendship between these two little girls.

 Charmaine Elyza (Charm-Charm) and Luisa Marise (Sasha)

Dorang ni memang rapat dari kecil, bahkan dari saat kelahiran. Dorang lahir pada tahun yang sama iaitu 2009. Sasha lahir pada bulan July and Charm-charm pada bulan Dec.
Disebabkan kami (parents) adalah kawan rapat, maka anak-anak pun menjadi rapat sebab berjumpa almost every weekend.


McD Subang Parade.
Kebarangkalian untuk berjumpa dengan keluarga kami adalah sangat tinggi di tempat ini, tempat ni memang best, anak-anak boleh bermain dengan bebas sambil the parents duduk melonjong, tidak pun makan fries sambil membincangkan isu-isu dunia yang kritikal dan terkini (read=gossip) haha!

 Penat main, mahu makan aiskrim pulak... terus budak berdua ni berpimpin tangan pigi carik kaunter aiskrim... dengan penuh keselambaan, memotong barisan orang ramai yang beratur panjang hahahaa... nasiblah budak-budak kan... nasiblah mama (martha - sasha's mommy) datang menyelamatkan keadaan dan tarik dorang berdua pigi berbaris di belakang hehehe....

 The godsisters!

Dorang ni cukup suka bila berjumpa, orang lain akan ditinggalkan, kecik lagi sudah saling merindui dan kalau berjumpa boleh jugak bercerita tu, cuma kami orang tua ni yang kurang paham... Hobi bersama - bergambar.
 Karaoke session at the Redbox Sunway Pyramid!

 Memandangkan pakej karaoke sekali dengan buffet dinner, kami the parents makan and anak-anak berjimba berkaraoke menghiburkan kami hehehee...


and this is adek (Sara Lourdesia), sasha's sister, bad mood sebab baru bangun kan...

Kalau kami balik mesti ada drama airmata... charm-charm terutamanya. Nangis meleleh air mata hingus segala, kami pujuk dia bagitau besok akan jumpa Sasha lagi, then she will be fine and kiss her godsisters goodbye. Cute.

These little kiddos have taught me a lot the real meaning of true friendship. Speechless.

No comments:

Post a Comment