Monday, October 7, 2013

charm charm second concert

Pastikan anda ada kopi dan jajan sebelum membaca entri ini, entri yang super panjang dan menghauskan hehehe...

She attended her first concert when she was two years old, and she performed two dances.
And last sunday was her second concert, she performed four dances and to me, she did very well, apa yang penting ialah she enjoyed her day and we had fun the whole day.

We placed her at the nursery when she was 2-month old, right after I am done with my confinement leave. I am a full time working mommy and we don't employ helper at home, semua kerja bikin sendiri. Memang pada mulanya kami takut-takut tapi memandangkan kami mahukan dia hidup bersosial dan hidup bermasyarakat (tiada pilihan pun iya jugak), dan masuk sekolah pre-kindergarden pada usia tiga tahun.Nasib kami agak bagus, nursery yang kami pilih tidaklah menakutkan bahkan macam rumah kedua dia pulak, ramai kawan dan sekurang-kurangnya dia boleh hidup bermasyarakat walaupun hanya di kalangan budak-budak sebaya dia, boleh lah kan.

Konsert kali ni memang lagi happening compared to last year, last year the concert started late, the kids almost all exhausted and we the parents kebuluran (tiada makanan), and so this year kami sedikit bijak, kami tapau makanan sikit dari rumah.

Kami ingat kami lambat, rupanya kami antara yang terawal, jadi kami dapat duduk di depan sikit (last year duduk jauh kebelakangan). See, banyak pengajaran berguna yang kami dapat hahaha...

 The programme itinerary, 28 acara, ko mampu??

 The emcee of the day, last year pun abang ni jugak, he was the first product of the tadika and the nephew of the owner, his name is Dr. somethingsomething, I can't remember but he is a medical doctor.

 Puan Farah, the owner and the Principal!

 The speeches from the 6 years old graduate students.
(L-R: Adik Alya (BM), Adik Ku Qistina (English), Adik Rigkhasni (Tamil), Adik Hurin (Mandarin) )
Adik Hurin is a malay tapi very fluent in mandarin #iamsokagum

 Graduation ceremony

The Opening dance

 Persembahan dari warga tadika yang berusia 3-4 tahun, yang berdiri di belakang, tiga dari kirin tulah anak aku...

Masa dia naik pentas, mata dia melilau di sana sini, tanpa segan silu mommy dia bangun lambai-lambai. Masa tu ada sejalur rasa terharu di sebalik rasa gembira, rasa mahu menitiskan air mata pun ada... padahal konsert saja pun but stillll, she is my only daughter and I think I deserved that feeling okey.... memang drama ini mommy!

Haruslah dua kali tunjuk, charm-charm is second from the left...
They performed two dances masa ni, Sparkling Blue Bells and Adik Manja...

 Persembahan Nasyid

 That girl was cute, dia naik pentas sambil angkat skirt tinggi-tinggi takut terpijak sampai nampak spender hahaha... nama tarian sexy music.

 Lodeh mak lodeh...

 Hindi dance, budak tengah yang berdiri di depan tu serius teror menari

A chinese dance called Re Ching De Sha Moo.
That Indian girl at the left seronok menangis sebanyak tarian, sebab nampak mak dia di depan.
Partner dia the boy tu cool menarisorang-sorang, sambil jeling-jeling partner dia yang menangis...
"It's OK, you just continue to cry, I will settle the rest, OK?"
agaknyalah dia bilang macam tu....

 Parents item

 They were not selected but volunteered...

 1) Pilih mana-mana envelop
2) Tengok apa dalam? Hah sarungkan...
3) Berjalan catwalk dan hiburkan para audiences!

Memang lawak habis! Lelaki berjubah dan bertudung itulah suamiku... nasiblah cinta itu buta!
janganlah laki aku menang acara ni... tolonglah!

Charm2's daddy got the second place btw hahaha... RM80 dalam envelop ni.

OK sambung with the kids performance, Tamil dance "Kalasala"
Pop yeh yeh!

Haruslah banyka sikit lagi.... yang membelakang paling belakang tulah anak dara aku... charmaine namanya... :)

 Fly fly fly... the butterfly... gitu lagunya :)

 Dua tarian jugak team dorang ni, gagah sungguh menarinya!

Tarian melayu "Tari Tualang Tiga"

 Budak tiga tahun menari "Tan Yuan Pi Niu Shen"

 Cinderella dance nama diberi...

"Another night"

"Sunny"

"Cek Mek molek"

 "Bara Bara Bere Bere" katanya...

 Dan sampailah kita ke penghujung rancangan ya tuan puan... 
kita susun dulu anak-anak kita ya...

 Empat gadis genit yang comel
(L-R: Emily, Dalina, Kak Long, Charm2)

 Dorang lagi, gambar comel harus dilebihkan...

 Cikgu-cikgu riuh menyusun...

 Kanak-kanak yang kepenatan namun keriangan....

Dan lagu penutup sebelum bersurai,
Geylang sipaku geylang!!

Anak aku memang gembira sakan, sampai setiap orang yang dia jumpa dia bagitau tarian dia,
masa balik tu lagi best, setiap kereta yang meninggalkan hotel dia lambai... siap dia cari best friends dia mahu bergambar... yang tu kita buat another entry pulak okey...

mommy penat menaip entri yang ni, super duper long, terlebih sudah.

Kepada parents yang terperasan ada anak-anak anda di dalam gambar-gambar di atas, mohon ampun dan maaf kerana saya telah memblogkan mereka, niat saya suci dan murni... untuk berkongsi kegembiraan anak-anak kita, hingga kita bertemu di lain episod.. salam hormat dari saya!!
*LAMBAI LAJU-LAJU*



2 comments:

  1. Hahaha.. banyak2 post kau ni amoi.. time daddy si Charm2 tu yang paling best.. Bah sampaikan salam saya sama si Charm2 yang comel sangat tu and daddy nya.. hehehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello sumandak :) bah ok nti sa sampaikan k :)

      Delete