Thursday, February 27, 2014

komen komen anda...

Menulis blog boleh dilakukan oleh semua orang.
Asalkan ada kemahuan dan ada cerita yang ingin dikongsikan dan ada sedikitttt ilmu IT (yang paling sikit pun tidak apa), anda boleh membina laman blog sendiri.

Seorang blogger yang baru selalunya mempunyai semangat yang berkobar-kobar bagaikan anak kecil yang kelaparan inginkan nenen ibunya haha.... iya memang sangat berkobar-kobar.

Blog pertama saya buat pada tahun 2007, yang pada masa itu saya masukkan juga novel hasil assignment saya semasa menuntut (secara part time jerr) di ASK (Akademi Seni Kebangsaan), tetapi kini dikenali sebagai Aswara :) Namun akhirnya blog itu ke dasar laut, sebab saya sendiri sudah tidak mengingati password dan userid.

Blog kedua saya buat pada tahun 2008 hahaha, secara kebetulan seorang colleague terjumpa di alam maya dan mengkhabarkan kepada yang lain.... hahahah sepatutnya sebagai blogger saya harus bangga kan?? Tapi saya panik dan akhirnya blog itu juga ke laut, saya private-kan terus! Blog itu masih ada dalam simpanan saya pun hahaha. Password semua ingat lagi...

Ini blog peribadi yang ke-3, dan seandainya apa-apa terjadi selepas ini, saya akan meneruskan juga blog ini, sebab disini lahirnya harapan baru, chewahh... tapi betul. Blog ini saya wujudkan pada tahun 2012 dan memang agak suram... tapi si Bibah telah menghidupkan dan mewarnakan blog ini, saya mendapat ramai kenalan yang saya sendiri tidak kenal, yang rajin menghantar saya email pun ramai juga :) ternyata itu menggembirakan saya bah....

Satu perkara yang saya suka ialah, dan saya rasa semua blogger pun suka, apabila pembaca memberi komen-komen yang positif. Kalau yang negatif, siapa yang suka kan?

Komen-komen positif inilah yang memberikan dorongan dan aspirasi kepada sekalian blogger untuk terus memblog, dan saya juga berharap di masa-masa yang mendatang, saya terus mendapatkan sokongan padu (huh!) dari semua pembaca, kepada yang mempunyai komen negatif (if any hehehee) please keep it to yourself ok... hahaha. Saya jenis yang pasrah tapi belum tentu saya dapat menerima semuanya hahahaa....

Sekiranya komen-komen anda tidak sempat saya balas satu persatu, saya minta maaf ok? Tapi setiap komen saya baca dengan penuh perasaan (macamlah banyak sangat komen kan saya dapat?) heheee... but seriously the quantity is not important, the thought matters.

OK gorgeous ladies (or any guys reading my blog?), I shall be writing to you again, as for now, let's take a deep breath, imagine the most happiness in your life, be thankful for what ever incidents in your life, because we will never know where is life taking us to... just continue to do this.... be thankful to the above!


2 comments:

  1. waaaa lambat la nak tgu cerita bibah minggu depan ..sy ada cdgn ibubapa mertua plan sembunyikan bibah di sebuah rumah hanya mereka( termasuk rayyan,farah n maya tahu lokasi bibah) jika daniel nak teruskan niat dia kahwin zara...biar daniel tahu sikap zara yg sebenar sehingga dia mula rindu bibah...bila dia jumpa bibah..bibah dah sarat tp belum melahirkan anak dia...jgn sampai baby dah kuar baru jumpa daniael tak best la ...kesian bibah biar dia rasa jgk suami disisi seblm lahirkan baby kannn...ok tak apapun ini cuma cadngn.......cepatla sambung ....usahla tgu jumaat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ho norr, waaa hebat jugak idea ni haha... jangan marah sangat daniel bah, dia pun manusia biasa hehee...

      Delete