Friday, November 14, 2014

IK dan dilema seorang ibu

Hello salam jumaat semua.

Apa khabar? pastikan hidup anda menyeronokkan :) Promise me ya..
Okey, first of all, the update of Isteri Kontrak, buat masa ini, pihak penerbit masih menilai manuskrip ini, memang agak lama menunggu tapi masih ada kesabaran, as we need to be sabar, sabar dan terus bersabar, okey? hehe... bulan december nanti dorang akan bagitau and I hope I could convey the good news of it, sebab Isteri Kontrak merupakan satu harapan baru bagi saya, dan saya sangat mengahrapkan agar Isteri Kontrak mampu membuka lembaran baru dalam hidup saya, realitinya pasti akan memberikan impak yang besar kepada saya... saya doakan itu setiap saat dan ketika.

Buat masa ini, saya tengah menulis manuskrip yang kedua selepas Isteri Kontrak, tajuk belm diberi tapi jalan cerita sudah ada, of course as it goes, cerita akan berubah-rubah, bergantung kepada ilham dan perasaan semasa menulis. Semasa menulis Isteri Kontrak, I could sense a totally different feeling, and I know that feeling secretly pulled me away from my comfort cage, something very freedom and peace and personal, and I know, I should continue the journey, maybe this is the path I belong to.

I choose not to stop.

I am now a mother, and soon to be a mother for two :) I thank God for His merciful blessing upon me. And deep down in me of course, I want to be a good mother to my children, how I wish I could take care of them and send them to school without relying on others, I just want to be the real mother to my children, be there when ever they need me.

But I am a working mom, being tied with 8.30am to 5.30pm job, I have no choice but to endure it everyday. Sebab itulah saya teruskan juga minat lama untuk menulis, dan mendoakan yang terbaik, impian saya kini supaya saya boleh menulis sepenuh masa satu hari nanti, dan tinggal di rumah jadi ibu yang baik hehe... bukan tidak best bekerja korporat ni, tapi jiwa asyik teringatkan anak dan kesiankan anak.... ibu-ibu mesti ada feeling macam ni kan? Kenapa ar?

Saya tahu saya bukan berseorangan, tapi buat masa ini, saya kena bekerja hahaha sebab kena bayar loan rumah haha. Doakan saya ya kawan-kawan, semoga impian murni saya ini tercapai.

Okey sambung nanti... take care and have a great weekend ahead.

5 comments:

  1. Vel...teruskan berkarya..vel mmg berbakat dlm penceritaan.....jgn lupa update IK nnt yer...xsabar sggh...setiap hari ternanti2 update dr vel...
    Sy akan terus menyokong...hihihi..sy doakan impian vel tercapai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie dear :) woww terima kasih di atas kata2 perangsang di atas, rasanya saya masih lagi belajar... thanks so much :)

      Delete
  2. As salam saya pun x sabar nak tunggu novel IK. Apa endingnya agaknya......can't wait.....saya akan terus menyokong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Haniza :)
      Ending dia mestilah happy ending, harap masih bersabar k :) belum ada kata putus dari pihak penerbit, agaknya manuskrip orang lain lagi gempak best kan :(

      Delete
  3. hai vel...every week bukak blog nak dptkan latest update on 'Isteri Kontrak'...hope to hear a good news soon...happy holiday and Christmas....

    ReplyDelete