Novel: Isteri Kontrak

Kepada semua pengikut siri Isteri Kontrak yang saya hormati,

Terima kasih di atas segala sokongan anda terhadap hasil karya saya. Saya benar-benar hargai sokongan kamu semua dan percayalah, kerana pembacalah saya teruskan juga penulisan novel ini hingga ke ayat yang terakhir.

Syukur kepada Tuhan, saya berjaya menyiapkan novel ini sepenuhnya dan kini ia masih di dalam proses pengeditan untuk diterbitkan menjadi E Novel. Saya akhirnya memilih untuk menerbitkan E Novel ini sendiri (dengan bantuan rakan-rakan yang lain).

Sekiranya sambutan tidak mengecewakan, saya bercadang untuk merealisasikan novel itu ke dalam bentuk cetakan. Itu impian saya :) Buat masa ini, saya akan merealisasikan permintaan pembaca yang setia menunggu kesudahan novel ini.

Harga E Novel akan ditentukan selepas semua proses selesai. Kepada pembaca yang berminat, sila masukkan butiran anda di bawah untuk saya menghubungi anda kelak. (Tidak lama lagi!!)



Terima kasih semua.

Bab 1 (6 Aug 2013)
Bab 2 (6 Aug 2013)
Bab 3 (21 Aug 2013)
Bab 4 (25 Aug 2013) 
Bab 5 ( 28 Aug 2013)
Bab 6 (10 Sept 2013) 
Bab 7 (27 Sept 2013) 
Bab 8 (11 Oct 2013)
Bab 9 (18 Oct 2013)
Bab 10 (25 Oct 2013) 
Bab 11 (1 Nov 2013) 
Bab 12 (8 Nov 2013) 
Bab 13 (18 Nov 2013) 
Bab 14 (22 Nov 2013)
Bab 15 (29 Nov 2013) 
Bab 16 (10 Dec 2013)
Bab 17 (11 Dec 2013) 
Bab 18 (13 Dec 2013)
Bab 19 (19 Dec 2013) 
Bab 20 (8 Jan 2014) 
Bab 21 (16 Jan 2014) 
Bab 22 (31 Jan 2014)
Bab 23 (7 Feb 2014) 
Bab 24 (14 Feb 2014)
Bab 25 (21 Feb 2014) 
Bab 26 (27 Feb 2014) 
Bab 27 (7 Mac 2014) 
Bab 28 (17 Mac 2014) 
Bab 29 (20 Mac 2014)
Bab 30 (1 Apr 2014)
Bab 31 (5 Apr 2014)
Bab 32 (11 Apr 2014) 
Bab 33 (17 Apr 2014)
Bab 34 (26 April 2014) 
Bab 35 (2 May 2014) 
Bab 36 (9 May 2014)
Bab 37 (16 May 2014)
Bab 38 (23 May 2014)

 

118 comments:

  1. Hi baby mio, iya ini blog saya-penulis Isteri Kontrak :)
    Hi Amyra, iya saya orang sabah bah :)
    Terima kasih sebab sudi berkunjung :)

    ReplyDelete
  2. Memang best lah...bersahaja...tak sabar nk tggu kesudahan cerita nie.... (^,^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi mieloveina... Akan disambung mggu dpn k...

      Delete
  3. mane lg sambungan novel ni..
    sy tertunggu2 la..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amy, tks for visiting. Akan disambung k.

      Delete
  4. VEL YG BAB 7 BLER NK D SMBUNG..
    RSE CM LME MENUNGGU SMBNGAN DYE..
    HURMMMM.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Shila =) masih dalam proses tu, by next week saya akan concentrate menulis, menulis dan menulis k... this week betul2 hectic! anyway thanks for visiting darling =)

      Delete
  5. Amoiii.. teda bah nie update.. plz3 sudah pitam sa tggu kau bah..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Hi kak :)
      Mo disambung suda... terima kasih sbb sudi singgah :)

      Delete
  7. tolong la update velarie nozie..best citer nie..pleaseeeee..ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Suraya (erkk betul kah?)
      Terima kasih sbb sudi singgah, klu ada entri baru sure akan dipostkan k.. sibuk jugak ni haha :)

      Delete
  8. smbng cpt sikit darl..x sabar suda mau baca d next eps dear..best3x..

    ReplyDelete
  9. saya suka baca novel awak nie..share kt fb senang nk tau dah update nnti lg ramai follower..terbaikkk

    ReplyDelete
  10. Hi, tahniah dengan penulis, cerita menarik. Walaupun tajuk kontrak tu biasa dan dah boleh agak kesudahan cerita tapi ada sedikit kelainan. Apakah tujuan sebenar menyebabkan Daniel memilih untuk berkahwin dengan Habibah? Kesihan Habibah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seri Ayu, terima kasih :) Jalan ceritanya masih panjang, dan jatuh cinta adalah tidak mudah :)

      Delete
  11. tidak sabar sdh menunggu bab 12.... semoga tiada halangan menyiapkan novel ni. sy mo beli. arghhhh...... (hehe teruja yg teramat)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau novel ini berjaya diterbitkan, saya lah orang yang paling berbahagia di dunia heheheee... umpama mimpi menjadi realiti :) anyway thanks Suhaidah!

      Delete
    2. dan saya mau jadi pembeli pertama. muahaha... bulih ba itu asal ada kesungguhan.

      Delete
  12. Ajie, bab 13 bah... 'Bebaris panjang' sdh ni menunggu. :-D

    ReplyDelete
  13. copy nak baca ye..hehe minta izin nak simpan..

    ReplyDelete
  14. waiting every fridy....warghhhh......

    ReplyDelete
  15. ajie, bab 16? kasi lebih bah kali niii... (dgn muka kasihan) :-D

    ReplyDelete
  16. mane bab seterusnye...penat tgu ne... (:

    ReplyDelete
  17. xde update pon..lame tunggu ni...

    ReplyDelete
  18. Sambung lagi ya saya memang setia dengan citer nie tungguuuu bab 22 ... tolong cepat sikit yae TQ

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. sabar yee.... :) thank you for dropping by :)

      Delete
  20. Vel, mna suda bab 22..plzzzzz, x sabar2x dha ni...muahahhaha

    ReplyDelete
  21. 1st time baca novel nie dah jatuh hati. Best sgt. Hee. Cepatlah sambung bab 22. Hari2 bukak tauu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello comel, akan diteruskan selagi kudrat di kandung badan :)

      Delete
  22. Valerie hari2 i buka blog dengan harapan bab 22 dah ada..sayang dengan hasil tulisanmu..namun i setia menunggu..



    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Nora, terima kasih di atas kata2 semangat :)

      Delete
  23. TQ Valerie, still waiting for next episod for this Novel... pls continue yea my dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Zaera :) pasti akan sentiasa berusaha :)

      Delete
  24. tk sabar nk tgu smbungan novel nie,part 24... (Y)

    ReplyDelete
  25. naper Qassif Daniel lmbt sgt dpt tahu yg Habibah mengandung...huhuhu

    ReplyDelete
  26. ohhh tak tahan nak tunggu next friday...

    ReplyDelete
  27. Lambat nya Friday... x sabar nk tahu citer nie

    ReplyDelete
  28. hi..belum sambung lagi ke isteri kontrak......tak sabar ni

    ReplyDelete
  29. jji mesti ditepati bah....masih nungu ni...x sabar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih hari ni,x dpt baca sambungan novel ni....huwahuwahuwa....bila nk sambung....

      Delete
  30. klau versi dramakn I bayangkn pelakon I love u mr arrogant ha..ha..hero n heroin kekalkn orang yg sama n rayyan I letak pelakon aaron Aziz, zara I bayangkan Hanez suraya. masa I baca novel u ni kan I bayangkn mereka berlakon he..he..

    ReplyDelete
  31. Val, en3 28 blom lagi ke??? Adoiii....

    ReplyDelete
  32. Hi Val, please help to up date EP28... TQ

    ReplyDelete
  33. terima kasih dan saya suka baca novel ini kerana bertenaga cuma...tapi satu saya tak faham.......jalan ceritanya seakan dengan drama picisan Filipina......tahun 1998....kalau saya tak salah

    ReplyDelete
  34. Tertunggu tunggu bab 30..adoii merana nya. Buka hari jumaat xde lg. What happen..huhu

    ReplyDelete
  35. VEL masih belum ada lg n3.....huhuhu

    ReplyDelete
  36. BILA SAMBUNGAN BAB 33 PULA..TAK BESTLER BACA TERGANTUNG CAM NI

    ReplyDelete
  37. Vel best sgt bila nak cetak....nanti bg tahu ye

    ReplyDelete
  38. yang2 next episod x do ke heheh dah 5 kali sy bukak nie heheheh

    ReplyDelete
  39. saya pun minat... tak sabar untuk mengetahui kesudahan cerita... kalau ada sambungan ...

    ReplyDelete
  40. Harap sangat dapat baca cita ni sampai habis

    ReplyDelete
  41. lama x update.. bile br dpt baca episod seterusnya..

    ReplyDelete
  42. Lambat lagi ke nak publish dear???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Salmi, dah hantar full manuskrip untuk penilaian, belum diketahui khabarnya :)

      Delete
  43. Hi..i like this novel..cant wait for next episodes..please update soon...

    ReplyDelete
  44. Novel ni belum keluar lagi ke? Puas search, tapi tak jumpa. Teruja sangat nak beli dan baca, ternanti2 kesudahannya.

    ReplyDelete
  45. Replies
    1. Salmi :)
      Penulisan2u promised to come back in Dec... to confirm to publish... or not :) but don't worry, naskah mmg dah siap, if takde rezeki diterbitkan, my plan is to make publish it even with my own effort... janji ada sokongan :)

      Delete
    2. kalau dha terbit..pls inform ya..rindu bibah..

      Delete
  46. gilakk punya siukk layan ni cerita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Hazlina, masih belum terbit lagi. Masih juga under penilaian...

      Delete
  47. sis belum publish ka? aduii siuk banar bah layan c bibah ni. sampai buli terbawa dlm mimpi bha.

    ReplyDelete
  48. nnt tlg bgtaw bila dah kuar ye...last week g kedai buku...frust masih lom kua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh Shiqyn... sampai ke kedai buku... rajin2 lawat blog ni k... kalau ada news pasti saya akan update bagitau :)

      Delete
  49. bilala nk ada dipasaran x sabar rasanya....hope semua berjalan dgn lancar....kami sokong tulisan anda

    ReplyDelete
  50. Any news dear val??? Dah march nih..

    ReplyDelete
  51. Any news dear val??? Dah march nih..

    ReplyDelete
  52. Any news dear val??? Dah march nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Salmi, publisher kata akan bagi keputusan by next week... kita pasrah saja k...

      Delete
  53. sis any update from plublisher x sabar tunggu lama da tunggu nexr update :"(

    ReplyDelete
  54. bila boleh dapat ebook to ye sis...

    ReplyDelete
  55. bila boleh dapat ebook to ye sis...

    ReplyDelete
  56. kacau bilau jiwa ni nak tau ape kesudahannya, please push them siss...!

    ReplyDelete
  57. Kak...
    kapan bisa baca lanjutannya? Gak sabar pengen baca lanjutannya :)
    Saya tinggal di jakarta, gak bisa bahasa melayu btw. Hehe

    ReplyDelete
  58. dekat mana saya boleh dapatkan novel ni?
    tak sabar :)

    ReplyDelete
  59. Vel,, penantian itu satu penyeksaan.. Pls make it fast dear..

    ReplyDelete
  60. Vel,, penantian itu satu penyeksaan.. Pls make it fast dear..

    ReplyDelete
  61. dh keluar ke novel nie???atau enovel...nk sgt...

    ReplyDelete
  62. habibah oh habibah.... mmm.... (waiting....) :-(

    ReplyDelete
  63. Aduhhh... Lamanya vel, bibah dah bersalin kot??..😍😍

    ReplyDelete
  64. bila ada sambungan nye...rindu ngn bibah.

    ReplyDelete
  65. terigin sgt2 nkbc citer ne sampai abis plssss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Anirza... satu hari nanti ya... sedikit amsa lagi :)

      Delete
    2. Lamanya vel...belum keluar lagi ke?

      Delete
    3. Bibah ada bah... jangan risau, cuma penulis dia liat sikit haha... jangan risau pasti ada...

      Delete
  66. Lamanye tunggu. sudah 2 tahun masih x terbit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf ya... penulis jadi liat haha... pasti ada, harap sabar sedikit masa lagi ya

      Delete
  67. x sabar nk tunggu terbitan novel ini...bila agaknya ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Suzi... di fasa akhir editing da... sabar ya

      Delete
  68. Hello vel...ape perkembangan terbaru novel ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Salmi... Bibah OK saja, penulis dia yang liat hehe... sabar ya untuk sedikit masa lagi

      Delete